FAQ

Der er aldrig langt til kysten i et land som Danmark, og med en stigende interesse for vandsportsaktiviteter er paddleboarding, (også populært kaldet ”Stand Up Paddle” eller forkortet, ”SUP”) blevet ekstremt populært gennem de senere år, specielt fra 2018 til nu.
Det at stå på paddleboard opstod egentlig som en sportsgren i Hawaii i 1940’erne, men sporten blev dog først udbredt i Californien og resten af verden i begyndelsen af 00’erne. 

Paddleboard, er en motionsform/aktivitet, hvor du i fuld figur stiller dig op på et større form for surfboard, og padler dig gennem roligt vand, ved hjælp af en pagaj. Paddleboarding kan du gøre sammen med andre og/eller alene, og mange laver også en form for picnic ud af det, hvor det på de fleste boards er muligt at spænde ting og tasker fast. 

Der er ikke våddragter med i prisen. Det vil i de fleste tilfælde heller ikke være nødvendigt, da du hurtigt får varmen af at stand up paddle. 

Tjek eventuelt også vores paddleboard påklædnings-guide ud lige her

 

Du kan i princippet sejle på et paddleboard indtil du bliver træt. Dog er der også visse områder ude på vandet, hvor man skal være ekstra opmærksom på restriktioner ift. hvor man må sejle. 

Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan lave på et Stand Up Paddle. Her er et par eksempler:

  • Tag enten ud alene, eller med andre og nyd en tur på vandet.
  • Lav en udfordring, f.eks. i form af et ræs, om hvem der kommer hurtigst frem til en given post.   
  • Gør turen til en picnic med mad, snacks og drikke.
  • Se hvor langt du kan sejle.